Belastingzaken

Home » Belastingzaken
Wat doet een belastingadviseur / fiscalist voor u?Fiscale aangiftenBelastingadviesEstate planning

De professionals van Smit Accountants en Belastingadviseurs leveren maatwerk als het gaat om belastingszaken. We zijn écht betrokken bij uw persoonlijke en zakelijke belangen. Uw belastingadviseur uit het team Smit, verdiept zich in uw situatie en persoonlijke wensen. Zo komen we vrijwel zeker tot verlaging van de belastingdruk op inkomen en eventueel ook op overdracht van vermogen.

Uw belang op de eerste plaats
We behartigen graag uw belangen en, als u wenst, treden we ook met of voor u op als gesprekspartner bij de belastingdienst. Ook als u bezwaar of beroep wilt aantekenen tegen een (onjuist) besluit van een belastinginspecteur. Leidt dit tot een procedure bij de rechtbank, het gerechtshof of de Hoge Raad? Ook dan kunt u vertrouwen op onze expertise in belastingzaken. Begeleiding door Smit Accountants en Belastingsadviseur vergroot uw kans op succes aanzienlijk.

Vragen over belastingzaken? Leg ze aan ons voor. We helpen u graag.
Heeft u op dit moment een vraag over belastingzaken of wilt u kennis maken met onze dienstverlening? Een vrijblijvende afspraak is zo gemaakt. We komen graag naar u toe, maar u bent ook van harte welkom in ons landelijk gelegen kantoor bij Hengevelde.
Mail of bel 0547 36 36 31 voor een afspraak.

Inkomstenbelasting, vennootschaps- en dividendbelasting, schenk- en successiebelasting

U mag erop vertrouwen dat we als belastingadviseur en fiscaal intermediair de aangifte van uw belasting professioneel verzorgen. Voorop staat daarbij dat we de belastingdruk op korte- en op lange termijn zo laag mogelijk houden. Smit Accountants en Belastingadviseurs houdt daarbij uiteraard rekening met de fiscaal wettelijke mogelijk- en onmogelijkheden.

Smit Accountants en Belastingadviseurs zorgt voor:
• Aangifte loonbelasting
• Aangifte omzetbelasting
• Aangifte inkomstenbelasting,
• Aangifte vennootschapsbelasting
• Aangifte dividendbelasting
• Aangifte schenk- en successiebelasting
• Beoordeling fiscale positie (persoonlijk en zakelijk)
• Beoordeling, opzet en begeleiding bij het kiezen van de juiste rechtsvorm
• Beoordeling en begeleiding van bedrijfsopvolging en bedrijfsovername

Fiscaal voordeel behalen
Uw vaste contactpersoon bij Smit Acountants en belastingsadviseurs, duikt echt in uw persoonlijke en zakelijke situatie. Het behalen van fiscaal voordeel voor u, is dan ook iets wat we het liefst doen.
Heeft u vragen over loonheffing, btw of (internationaal) belastingrecht? Schroom niet om ons op te bellen. Hebben we het antwoord niet direct paraat, dan zoeken we het uit en bellen u terug. Want… kwaliteit, ook op het gebied van belastingadvies, blijft voor ons topprioriteit.

Fiscale aangifte laten verzorgen?
Heeft u vragen of wilt u belastingzaken door ons laten verzorgen? We helpen u graag professioneel en vakkundig. Mail of bel 0547 36 36 31 voor een afspraak.

Advies over belastingzaken in het belang van uw bedrijf
Voor al uw vragen over loonbelasting, inkomstenbelasting, vennootschaps- en dividendbelasting, schenk- en successiebelasting kunt u bij ons terecht. De fiscalisten van Smit Accountants en Belastingadviseurs houden de ontwikkelingen op financieel en fiscaal gebied nauwlettend in de gaten. Zijn er interessante ontwikkelingen in wet- en regelgeving, dan houden we u op de hoogte. Dit persoonlijke en gerichte advies maakt het voor u mogelijk om op tijd bij te sturen waar nodig.

Smit Accountants en Belastingadviseurs voor:
• Advisering en optimalisatie van uw btw-positie
• Planning van btw- en overdrachtsbelasting bij vastgoedtransacties
• Accuraat verzorgen van btw-aangiften en andere belastingzaken

Voor MKB en Agrariërs
Elke branche heeft zo z’n eigen specifieke belastingregels en –weetjes. De fiscalisten in team Smit zijn zeer ervaren als het gaat om ondernemerschap in het midden en kleinbedrijf (tot circa 50 medewerkers). Dit varieert van bouwondernemingen en aanverwante bedrijven tot detaillisten.
Ook ondernemers in de agrarische sector (inclusief toeleveranciers, afnemers en slachterijen), voelen zich meteen met ons verbonden. Smit Accountants en Belastingadviseurs onderscheidt zich dan ook echt van veel collega accountants en fiscalisten door middel van expertise in deze sector.

Belastingadvies nodig? Leg uw vraag aan ons voor
Heeft u op dit moment een vraag over uw belastingzaken of wilt u kennis maken met onze dienstverlening? Een vrijblijvende afspraak is zo gemaakt. We komen graag naar u toe maar u bent ook van harte welkom in ons landelijk gelegen kantoor bij Hengevelde.
Mail of bel 0547 36 36 31 voor een afspraak.

Wat is estate planning?
Fiscaal gezien zo optimaal mogelijk overdragen van vermogen
Het begrip ‘estate planning’, betekent bij letterlijke vertaling ‘nalatenschapsplanning’. Maar deze Nederlandse term is niet volledig dekkend voor de inhoud. De definitie van Mr. Cees Baard: ‘Estate planning is het geheel aan maatregelen dat de omvang en de samenstelling van een nalatenschap beïnvloedt, waarbij optimaal rekening wordt gehouden met de civiel- en fiscaalrechtelijke positie van een aspirant-erflater en diens toekomstige erfgenamen.

Estate planning in de praktijk
Wat Smit Accountants en Belastingadviseurs betreft gaat estate planning een stap verder dan financiële planning. We analyseren en adviseren hoe u fiscaal gezien, uw vermogen zo aantrekkelijk mogelijk kunt overdragen aan volgende generaties. De basis daarvoor vormen het civiele recht en het fiscale recht.

Basis voor estate planning vormen:
Civiel recht met in het bijzonder de wet- en regelgeving rond:

  – Huwelijksvermogensrecht
  – Erfrecht
  – Schenkingsrecht

Fiscaal recht met in het bijzonder wet- en regelgeving rond:

  – Inkomensbelasting
  – Schenkbelasting
  – Erfbelasting
  – Overdrachtsbelasting

Onderlinge beïnvloeding van wet- en regelgeving
Onze fiscalisten zijn bijzonder goed thuis in deze vaak gecompliceerde wet- en regelgeving. We weten waar deze rechtsgebieden elkaar onderling beïnvloeden. Uiteraard houden we daar, in uw voordeel, optimaal rekening mee.

Vragen over estate planning? Leg ze aan ons voor. We helpen u graag.
Heeft u op dit moment een vraag over estate planning of wilt u kennis maken met onze dienstverlening? Een vrijblijvende afspraak is zo gemaakt. We komen graag naar u toe maar u bent ook van harte welkom in ons landelijk gelegen kantoor bij Hengevelde.
Mail of bel 0547 36 36 31 voor een afspraak.