Liquiditeitsplanning

Home » Bedrijfsadvies » Liquiditeitsplanning
Liquiditeitsplanning

Het belang van slimme liquiditeitsplanning
De liquiditeitsplanning geldt als een controlemiddel over uw bedrijf. Liquiditeit is een reële, actuele schatting van de inkomende en uitgaande geldstromen (cashflow). De liquiditeitsplannig is een vertaling van de bedrijfsactiviteiten die u voor ogen heeft, rekening houdend met in- en uitgaande geldstromen. Zo neemt u een kijkje in de financiële toekomst van uw bedrijf. Daarmee voorkomt u (vervelende) verrassingen op financieel gebied.

Meer voordelen liquiditeitsplanning:
– Voorkomen van schulden door overzicht op de financiële situatie
– U weet hoeveel financiële ruimte u heeft want u heeft zicht op uw vaste lasten zoals huur, energie en personeelslasten
– Inzicht in financiën stelt u in staat tijdig uw facturen te betalen. Daarmee bouwt u aan een goede relatie met partners en andere partijen
– U weet in welk deel van het jaar er ruimte is voor grotere investeringen
– U weet wanneer u geld moet aantrekken of juist moet beleggen

Advies bij het maken van een liquiditeitsplanning
Smit Accountants en Belastingadviseurs helpt u graag bij het samenstellen van een liquiditeitsbegroting. Dit maakt dat u niets vergeet en dat u kosten verstandig en zo optimaal mogelijk verdeeld over het jaar. Beschikt u eenmaal over een liquiditeitsplanning en houdt u deze actueel, dan vormt dit een prachtige ‘agenda’ tijdens een bedrijfsadviesgesprek.

Vragen over het samenstellen van een liquiditeitsplanning?
Heeft u op dit moment een vraag over liquiditeit of het maken van een financiële planning? Een vrijblijvende afspraak is zo gemaakt. We komen graag naar u toe, maar u bent ook van harte welkom in ons landelijk gelegen kantoor bij Hengevelde.
Mail of bel 0547 36 36 31 voor een afspraak.