Steunmaatregel jonge agrariërs

Home » Steunmaatregel jonge agrariërs » Nieuws » Steunmaatregel jonge agrariërs

Op korte termijn wordt een steunmaatregeling voor jonge boeren ingesteld. Dat schrijft staatssecretaris van landbouw Martijn van Dam in een brief aan de Tweede Kamer.

In het kader van het Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) krijgen jonge agrariërs extra steun via het plattelandsbeleid. De totstandkoming van deze regeling door de provincies duurt lang.Hierover heeft het ministerie in september overlegd met de provincies.

Meer tijd nodig dan voorzien

“De provincies hebben aangegeven dat de openstelling van de subsidieregeling voor jonge landbouwers meer tijd in beslag nam dan voorzien. Mijn ambtsvoorganger heeft in dat kader toegezegd te willen faciliteren bij een uniforme regeling, zodat deze nog in 2015, met een uitloop naar eerste kwartaal 2016, opengesteld kan worden”, aldus Van Dam. Na verder overleg met de provincies verwacht Van Dam de regeling op korte termijn te kunnen openstellen.

Bron:
www.boerderij.nl

Aan de totstandkoming van deze uitgave is de uiterste zorg besteed. Voor informatie die nochtans onvolledig of onjuist is opgenomen, aanvaarden auteur(s), redactie en uitgever geen aansprakelijkheid.

Terug

in Nieuws