Kringloopwijzer melkveehouders

Home » Kringloopwijzer melkveehouders » Nieuws » Kringloopwijzer melkveehouders

Wanneer uit uw melkveefosfaatreferentie blijkt dat uw melkveebedrijf een fosfaatoverschot heeft, bent u vanaf 1 januari 2015 verplicht om de KringloopWijzer te gebruiken. Bij verplichting moet u de KringloopWijzer óver 2015 invullen en uiterlijk 1 maart 2016 indienen.

Met ingang van 2016 zijn alle melkveehouders in Nederland verplicht om de KringloopWijzer in te vullen. Dit naar aanleiding van de prognose dat het fosfaatplafond, dat de sector zichzelf oplegde om ontwikkelingsruimte te behouden, in 2014 is overschreden. Dit betekent dat alle melkveehouders verplicht zijn óver 2016 de KringloopWijzer in te vullen en deze uiterlijk 1 maart 2017 in te dienen.

Het is belangrijk tijdig voorbereidingen te treffen om de kringloopwijzer goed te kunnen invullen. Door bijvoorbeeld machtigingen af te geven kunt u automatisch gegevens inladen of een adviseur toestemming geven de KringloopWijzer voor u in te vullen.
Voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Aan de totstandkoming van deze uitgave is de uiterste zorg besteed. Voor informatie die nochtans onvolledig of onjuist is opgenomen, aanvaarden auteur(s), redactie en uitgever geen aansprakelijkheid.

Terug

in Nieuws