Fiscale voordelen van elektrische auto’s

Home » Fiscale voordelen van elektrische auto’s » Nieuws » Fiscale voordelen van elektrische auto’s

Volledige elektrische auto’s stoten geen CO2 uit. De laatste jaren is het aanbod aan volledig elektrische auto’s toegenomen. Door middel van fiscale regelingen stimuleert de overheid de aanschaf van deze milieuvriendelijke auto’s.

BPM
Tot en met 2017 zijn volledig elektrische auto’s vrijgesteld van BPM.

Motorrijtuigenbelasting
In 2016 zijn volledig elektrische auto’s vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. (Voor semi-elektrische auto’s is een halve vrijstelling van kracht.)

Bijtelling
Volledig elektrische auto’s waarvan het eerste kenteken is afgegeven in 2014, 2015 of 2016 hoeven in 2016 slechts 4% van de cataloguswaarde bij te tellen. Deze beperkte bijtelling geldt voor een periode van 60 maanden. Na afloop van deze periode wordt het percentage opnieuw bepaald op basis
van de regels die op dat moment van kracht zijn.

Milieu-investeringsaftrek
Volledig elektrische auto’s komen in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek (MIA). De MIA bedraagt 36% over een maximumbedrag van € 50.000. Ook voor een bijbehorende laadpaal kan in de meeste gevallen MIA worden aangevraagd.

Bronnen:
www.belastingdienst.nl
www.rvo.nl

Aan de totstandkoming van deze uitgave is de uiterste zorg besteed. Voor informatie die nochtans onvolledig of onjuist is opgenomen, aanvaarden auteur(s), redactie en uitgever geen aansprakelijkheid.

Terug

in Nieuws